Skomakarmäster Thomas Danielsson

Danielssons Skomakeri är en verkstad av den gamla klassen. Jag började min  skomakarbana som 12 åring , då jag blev springpojke hos Mäster John Persson i Eslöv . Det innebar ärende, lättare städning, packa upp varor, tvättning av skor som skulle färgas, ( Ca 5 par om dagen ) mm. Efter ett halvår fick jag börja “känna” på skorna såsom att riva av klackar och sulor som skulle bytas .
Jag fick lära mig att använda en skomakarkniv på rätt sätt. Vi pliggade en hel del ( det är träpligg som man sätter i det gamla spikhålet för att det nya spiket skall dra.) Jag fick lära mig material- kännedom, vilket lim som gick till vad. Det fanns inga snabblim (superlim) på 70 talet. Jag fick också lära mig både att sy för hand och att kunna använda maskinerna. Tiden gick och jag fick heltidsanställning efter skolan.

Jag har haft tur att få en noggrann  och ordentlig utbildning inom yrket. Jag har även gått kurser i ortopedi-reparationer samt reparations teknik.

Jag startade eget företag 1981 på Köpenhamnsvägen 46 i Malmö.
Då jag tog över Snabb-Klacken efter Erik Björk.

Jag blev medlem i Sveriges skomakarmästarförbund 1981,
och tog mitt mästarbrev 1986 i reparationsyrket.

Jag har vidare utvecklat Danielssons skomakeri till vad det är i dag.
Danielssons Skomakeri är specialist på Randsydda skor , Ridstövlar, Curlingkängor mm

Elfströms skor i Lund och Malmö anlitade mig som deras skomakare i över 20 år . Elfströms stängde sin sista butik 2006.

 

Medarbetare

Min dotter Sofie går bredvid och lär sig yrket. Hon har jobbat här i ca 5 år och lär sig mer och mer om hanverket för varje dag som går.